header2

citaat lama anagarika govinda


 

Middelbaar onderwijs


rob schrijver 3aRob Schrijver roept vol passie de docenten van het middelbaar beroepsonderwijs op lid te worden van de beroepsvereniging MBO. Dat is nodig om te kunnen meebeslissen over beleid en actieplannen van het Ministerie van Onderwijs.
De beroepsgroep dient zelf de kwaliteitseisen te bepalen, een krachtige stem te laten horen en een actieve houding aan te nemen.
De leiding nemen in het eigen beroep is het devies in plaats van passief aanhoren of wachten op wat komen gaat.


rene_kneyberRené Kneyber is wiskundedocent en schrijver van o.m. 'Orde houden in het voortgezet onderwijs'.
Volgens hem is de lerarenopleiding niet goed genoeg en ontbreekt de aansluiting tussen opleiding en werk in de praktijk.

bill_banningHet onderwijs mag wel weer wat strenger worden, merkte minister Plasterk van Onderwijs in mei 2009 op. We vroegen aan leraar godsdienst en levensbeschouwing Bill Banning of er meer discipline nodig is op de scholen?

arjen_schoutenArjen Schouten, docent in het middelbaar beroepsonderwijs, legt zijn collega´s een pittige stelling voor: Ondanks zijn beroepstrots doet een docent maar wat, want op de vragen hoe geef je les en waarom doe je het zo, blijft het oorverdovend stil.

kees_booijGesprek met Kees Booij, rector van het Veurs Lyceum te Leidschendam, over de hoge werkdruk in het middelbaar onderwijs, waardoor de professionaliteit van de docent in het gedrang is gekomen. Goede resultaten kunnen pas geboekt worden wanneer docenten meer tijd krijgen om aandacht aan individuele leerlingen te geven. Dat dit baat, leert Finland: waar de klassen kleiner zijn, het aantal uren van docenten minder en de resultaten daardoor significant beter.

leraren_in_actieOp woensdag 26 maart 2008 voerden op het Plein in Den Haag voor het gebouw van de Tweede Kamer ongeveer duizend docenten actie voor beter onderwijs. Doel was nu eindelijk eens de aanbevelingen van het rapport Rinnooy Kan op te volgen. Leraren in Actie! is een landelijk forum - www.lerareninactie.nl -  voor alle leraren en ondersteunend personeel in het voortgezet onderwijs.

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design