header2

citaat lama anagarika govinda


 

Jeugdzorg

douwe van den bergOrganisatieadviseur Douwe van den Berg laat professionals van verschillende vakgebieden met elkaar samenwerken rond ingewikkelde vraagstukken, zoals bijvoorbeeld in de jeugdzorg: hulpverleners, onderwijzers, medewerkers van de Raad van de Kinderbescherming, de Sociale Dienst, de GGZ, de GGD, de advocaat van ouders en de wijkagent.

drie gezinsmanagersBureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam (BJAA) is  bezig de medewerkers hun beroep opnieuw te laten uitvinden. Directeur Erik Gerritsen vertelde daarover in februari in de video "Het ontketenen van kwaliteit in de jeugdzorg".

erik gerritsen 2Bij het aantreden van Erik Gerritsen als nieuwe directeur van Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam in 2009, viel het hem op dat veel medewerkers vervreemd waren van hun werk. Goede, hardwerkende mensen zaten gevangen in een bureaucratisch systeem waar ze moeilijk uit  te krijgen waren.


herma slingerlandHerma Slingerland runt een gezinshuis waar zij "Voorbeeldige Jeugdzorg" in praktijk brengt. Deze nieuwe werkwijze in de jeugdhulpverlening is ontstaan uit een oproep van de Stichting Jeugdformaat aan haar medewerkers met idee├źn te komen om het anders te gaan doen in de jeugdhulpverlening.

 

wiel_janssen

Wiel Janssen werkte meer dan 32 jaar in de jeugdzorg, waarvan tien jaar - tot eind 2008 - als directeur-bestuurder van Bureau Jeugdzorg Amsterdam. In het afgelopen jaar verdiepte hij zich in de achtergronden van de problemen in de jeugdzorg, waarvan hij er vier onderscheidt en waarvoor hij ook oplossingen aandraagt.

 

ton_moolenaarGezinsvoogden hebben nog steeds teveel last van bureaucratie en staan te veel onder druk. Daardoor komen ze onvoldoende toe aan het echte werk. Dat stelt Ton Moolenaar die vanaf november 1978 werkzaam is als gezinsvoogd. Hij is sinds kort ook voorzitter van de Belangenvereniging voor Medewerkers bureau Jeugdzorg  en maakt sinds 2008 deel uit van de stuurgroep van een nieuw op te richten beroepsvereniging voor medewerkers in  jeugdbescherming en jeugdhulpverlening. De zware werkomstandigheden van gezinsvoogden brengt de continu├»teit van de zorg direct in gevaar.

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design