header2

citaat lama anagarika govinda


 

maandag, 13 februari 2017 13:07

Kappersorganisatie ANKO werkt aan introductie meestertitel in kappersbranche

Beoordeel dit artikel
(3 stemmen)

De Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO) onderzoekt samen met de vakbonden de mogelijkheden om de meestertitel in de kappersbranche te introduceren.
Meesterkappers kunnen bijdragen aan het aanzien van het ambacht en professionalisering stimuleren. ANKO zet zich in voor verbetering van de kwaliteit en het imago van het kappersvak en voor verbetering van de kwaliteit van het kappersonderwijs. Een van de manieren om het vak te verbeteren is de introductie van een meestertitel, zoals bakkers en patissiers die al kennen.

Een aantal topkappers is momenteel bezig met de realisering van de meestertitel: Petra van den Burg, Mark Westerop en Dominic Vleer. Ook Arnaud Schoenmaker, de beste leerling-kapper van Nederland, denkt mee. Een van de vragen is of de meestertitel een algemene titel moet worden (grootmeester), of dat men meester kan worden in een bepaald onderdeel van het vak, zoals kleuren of haarwerken. Een combinatie zou ook mogelijk zijn.

Sinds enkele jaren zetten beroepsgroepen zich steeds meer in voor herinvoering van de meestertitel. In 2011 bleek al een meerderheid van de ambachtelijke branches in Nederland geïnteresseerd te zijn in (her)invoering van een meestertitel. Om vakmanschap te honoreren en het vak verder te ontwikkelen. Bij de slagers is het bijna zover. Op donderdag 26 januari 2017 is de Stichting Meestertitels Slagersbranche officieel van start gegaan. Deze stichting beheert de meestertitel Branche Erkende Meesterslager. In 2017 gaan de eerste kandidaten op voor hun meesterproef.

ANKO werkt aan introductie meestertitel in kappersbranche, ANKO, 27 januari 2017: www.anko.nl

Officiële aftrap meestertitel voor de slagers, CINOP, 30 januari 2017: www.cinopadvies.nl

De Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO, sinds 1891) komt op voor de collectieve en individuele belangen van professionele kappers.
ANKO zet zich ook in voor het verminderen van regeldruk. Zie bijvoorbeeld de Maatwerkaanpak vermindering regeldruk in het winkelambacht: www.anko.nl

 

 

 

1 Reactie

  • Reactielink Marie donderdag 13 juli 2017 18:49 Door Marie

    Dat is geen slecht idee. Als je een meester bent in haarwerken is dat een mooie onderscheiding. De kwaliteit is dan ook beter gegarandeerd.

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Als u reeds lid bent van beroepseer, dient u eerst in te loggen om te kunnen reageren.

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design