header2

citaat lama anagarika govinda


 

webshop beroepseer 5Je werk, of je leven?

Van 15 juni 2018 19:00 tot 15 juni 2018 21:30

In Amsterdam

Categorieën: Class


Het lijkt wel alsof we tegenwoordig meer dan ooit vergroeid zijn met ons werk.
Het permanente tijdsgebrek dat deze vergroeiing met zich meebrengt is voor velen een dagelijks terugkerende uitdaging.
In praktische zin, want soms is het al lastig genoeg om tijd vrij te maken voor een fatsoenlijk halfuurtje ongestoorde lunch, laat staan voor onze partners, gezinnen, sport, vrienden of hobby's. Maar ook in mentale zin, want veel mensen geven werk en professionaliteit steeds vaker voorrang op hun persoonlijke leven – blijkbaar wordt het niet alleen van ons gevraagd, we verwachten het ook van onszelf. We zijn er veel mee bezig. Zo veel zelfs, dat we het nodig vinden een onderscheid te maken tussen werken en leven.

In deze class*) onderzoeken we die scheiding: Je werk, of je leven?
Hoe komt het toch dat voor veel van ons werk als een molensteen rond onze nek hangt? Waarom gaan een fijn persoonlijk leven en een baan in onze beleving zo moeilijk samen? Kunnen we ons leven op een andere manier indelen? Zodat we wat meer evenwicht vinden, niet alleen in onze relatie met werk, maar ook in onze relatie met tijd zelf?
In deze class verkennen we onze complexe relatie met werk. We staan stil bij in hoeverre de problemen die mensen ervaren met hun verhouding tot werk, ontstaan over hoe ze over werk en succes denken. We onderzoeken wat er achter onze aannames over tijd en vrije tijd ligt en experimenteren met het omdenken daarvan: van tijd die je 'uit' staat naar tijd die je 'aan' staat.

Bepaalt ons werk onze identiteit? Welke culturele mythes houden ons gevangen? Hoe kunnen we voor onszelf en onze geliefden, alles wat meer in balans brengen? Tijdens deze class maken we een begin met het vinden van dat felbegeerde evenwicht.

Deze class wordt gegeven door Reine Rek of Aart Goedhart.

Reine Rek heeft een grote fascinatie voor mensen en de grote vragen van het leven, waaronder vragen over vergankelijkheid, liefde, de dood, identiteit en lichamelijkheid. Voor Reine is het de kunst om haar theoretische kennis om te zetten in praktisch advies. Het liefst gaat ze met een groep mensen in gesprek om samen naar antwoorden op levensvragen te zoeken.

Filosoof en theoloog Lammert Kamphuis is werkzaam als docent, programmamaker en kwaliteitsmanager bij The School of Life. Zijn kracht ligt in het inzichtelijk maken van complexe filosofische theorieën, om deze vervolgens toe te passen op het alledaagse leven. Als spreker en moderator weet hij op een persoonlijke en ontspannen manier precies datgene naar voren te halen wat er werkelijk toe doet. In 2014 bracht hij het boek Vrijgemaakt? uit waarin dertigers reflecteren op hun opgroeien in de gereformeerd-vrijgemaakte zuil.

Datum en tijd: Vrijdag 15 juni 2018, van 19:00 - 21:30 uur
Plaats: The School of Life, Frederiksplein 54, Amsterdam
Entree: € 44,- inclusief drankjes

*) In een class maak je kennis met frisse ideeën van grote denkers uit heden en verleden, die praktisch bruikbaar zijn voor je alledaagse vragen over de richting van je leven. Ze dagen je op lichtvoetige wijze uit om fundamenteel en helder na te denken over zaken die er echt toe doen en geven je de ruimte om je gedachten, ideeën en ervaringen te delen met andere nieuwsgierige mensen. Een class geeft geen directe antwoorden, maar leren je betere vragen te stellen en je keuzeopties scherp te krijgen.
Een class is een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek, ontwikkeld door experts van The School of Life London en Amsterdam en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Voor meer info en aanmelden: The School of Life: www.theschooloflife.com

 

2018-06-15 19:00:00
2018-06-15 21:30:00
Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design