header2

Inloggen

maandag, 04 juni 2018 10:37

Alternatieven-kabinet van start


Jan Lepeltak, adviseur op onderwijsgebied en journalist was aanwezig bij de start van het Alternatieven-kabinet in Utrecht op 31 mei 2018. Hij schreef een verslag van de bijeenkomst, te lezen op Komenskypost, onafhankelijk, internetplatform.

“Het was de charismatische Jos de Blok die het Alternatieven-Kabinet donderdagavond 31 mei in Utrecht inhoudelijk opende. Jos de Blok, immer in zwarte jeans en T-shirt, heeft met zijn manier van opereren in de zorg furore gemaakt. Daarbij gaat het in zijn organisatie ‘Buurtzorg’ niet om het leveren van een product, maar om het helpen van mensen. Vakmanschap, vertrouwen en menselijk contact zijn de woorden waarom het draait in zijn platte organisatie zonder managers.

Men wil geen schaduwkabinet zijn en afstand nemen van het productdenken zoals we dat in de zorg en ook in het onderwijs kennen. Mooie initiatieven bij elkaar brengen. Geen protestkabinet maar een inspiratiekabinet. Laten zien dat het anders kan. Dit alles in gang gezet door de Stichting Beroepseer, uitgever van diverse publicaties waarbij autonome professionaliteit van beroepsgroepen centraal staat. Zij zijn ook uitgever van Het Alternatiefvan Jelmer Evers en Réne Kneijber.

Er waren twee hoofdthema’s: jeugdhulp en de tweedeling in het onderwijs”.

Klik hier voor verder lezen van Lepeltaks verslag: Alternatieven-kabinet van start, door Jan Lepeltak, Komenskypost, 1 juni 2018: http://komenskypost.nl

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design