header2

 • alternatieven kabinet 3 thumbUitnodiging Installatie Alternatieven-kabinet
  artikel5 thumbDe beroepseer van de accountant
  interview margreeth kloppenburg thijs jansen thumb 2Interview over fraudepreventie
 • steven de waal thumb 8Steven de Waal - interview
  jordi lammers thumbReddingswerker, door Jordi Lammers
  arre zuurmond 4Interview met ombudsman Arre Zuurmond
 • vrijwillige slavenVrijwillige slaven
  omslag goed werk voor academici thumbGoed werk voor academici
  jubileumbundel tien jaar stichting beroepseer3 thumbTien jaar Stichting Beroepseer 2006 - 2016

webshop beroepseer 5Actueel in Beroepseer

 • Stichting Beroepseer verzorgt cadeau aantredende wethouders


  omslag het gezag van de wethouder Een nieuw deel in de boekenserie van Beroepseer is verschenen: Het gezag van de wethouder. Een ambachtelijke uitdaging. In opdracht van de Wethouders vereniging onderzochten Corné van der Meulen en Thijs Jansen wat er nodig is voor een gezagsvol optreden.

  Lees meer...
 • Uitnodiging Installatie Alternatieven-kabinet De Blok op 31 mei 2018


  logo beroepseer kleinBegin 2018 heeft Stichting Beroepseer het initiatief genomen tot de oprichting van het Alternatieven-kabinet.
  Het Alternatieven-kabinet, onder leiding van Jos de Blok, bestaat uit professionals die hun kennis, ethiek en ervaring en die van andere professionals inzetten om tot sociaal-duurzame alternatieven te komen, gebaseerd op vertrouwen, vakmanschap en menselijk contact. Het Alternatieven-kabinet wil laten zien hoe het beter, slimmer en duurzamer kan en  burgers en professionals, die nu in de schaduw staan, in het zonnetje zetten.

  Lees meer...

Laatste video's

 • Prof. Andries Baart over presentie en 'de kunst van het waarnemen en het waarnemen van de kunst'

  andries baart lezing waarnemen kunstTijdens het Sympósion 25 jaar Andries Baart en Presentie in Zeist in april 2018 gaf prof. dr. Andries Baart een afscheidsrede in de vorm van een college over De kunst van het waarnemen en het waarnemen van de kunst.
  Zeventien jaar na publicatie van Een theorie van de presentie (2001) doet Andries Baart, de geestelijk vader van de presentietheorie, een stapje terug. Baart heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en dat was een goede aanleiding voor een symposium te zijner ere en zijn werk.

  Lees meer...
 • Just Culture: Naar een rechtvaardige en lerende cultuur op het werk

  just culture sidney dekker thumbHet boek Just Culture van Sidney Dekker verscheen voor het eerst in 2007. Een tweede, herziene editie van het boek kwam uit in 2012, en een derde in 2016. Het boek werd een bestseller. Met just culture wordt een eerlijke, rechtvaardige cultuur bedoeld, met drie hoofdkenmerken: vertrouwen, leren en verantwoording afleggen.
  Sidney Dekker - van Nederlandse afkomst - is psycholoog en hoogleraar aan de Griffith University van Brisbane, Australië. Zijn specialiteit is nadenken over fouten en veiligheid.

  Lees meer...

Groepsblog

 • Professionele distantie in balans
  Op ontroerende wijze schrijven longarts Sander de Hosson en docent Bart Ongering over hun professionele ervaringen. De boeken die zij uitbrengen vinden gretig aftrek bij het publiek. De vraag is of hun emotionele betrokkenheid niet bijt met hun professionaliteit. Het persoonlijke aspect, mits op de juiste manier ingezet, kan echter juist bijdragen aan het zijn van een betere professional.Het boek Slotcouplet prijkt al weken in de top van de lijst met bestsellers. Slotcouplet bevat een verzameling aan columns van longarts Sander de Hosson, over zijn…
 • Onderhandelaarsakkoord wijkverpleging 2019 - 2022: 435 miljoen extra voor wijkverpleging
  Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft een onderhandelaarsakkoord bereikt met partijen in de wijkverpleging voor de periode 2019-2022. Om de kwaliteit van zorg op niveau te houden en te verbeteren wordt de komende vier jaar in totaal € 435 miljoen euro extra in de wijkverpleging geïnvesteerd. In het onderhandelaarsakkoord zijn afspraken gemaakt over een beweging naar de juiste zorg op de juiste plek. Verder zijn afspraken gemaakt over het verbeteren van het contracteerproces en het verhogen van de contracteergraad om…
 • Kent u die van de Eindexamenbespreking die we dan zelf wel gingen organiseren?
  Lieve collega’s van eindexamenklassen Frans VWO, Het gaat niet door. Ik zou jullie hier op de hoogte houden van de precieze locatie van de Examenbespreking VWO. Het spijt me vreselijk, maar om jullie nu helemaal uit Groningen, Roermond of Hoorn te laten komen om te praten over de VWO-examens Frans zonder dat Levende Talen of het College voor Toetsen en Examens (CvTE) de opmerkingen meeneemt, zou een gruwelijke verspilling van energie, tijd en geld zijn. «Het werk van het CvTE is gebaseerd op vertrouwen. Draagvlak…

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design