header2

citaat jacques wallage


 

maandag, 06 oktober 2014 12:32

Animatiefilm-gemeenschap Laika: Je wordt geen held door normaal te zijn

Beoordeel dit artikel
(5 stemmen)

laika 4Laika is een gemeenschap van Amerikaanse kunstenaars en makers van filmanimaties uit Hillsboro, Oregon. "Elke dag maken wij iets en elke dag transformeren we materialen in levende schepsels met een ziel".
Een van hun successen is ParaNorman uit 2012, een komische thriller die gaat over de onbegrepen tiener Norman. Hun laatste film heet The Boxtrolls, uitgebracht in september 2014.

Alle mensen van het Laika-team hebben iets bijzonders waar ze in hun jeugd op school last van hebben gehad: "Wij waren niet de aanvoerders in het voetbalteam, maar de kinderen die in de lockers werden geduwd".
Luister naar Jill Penney die in haar jeugd altijd dingen aan het maken was en verhalen aan het verzinnen, en naar Mattzilla Duron die dol was op films met monsters en dinosaurussen. Naar Chris Butler die "er niet bij hoorde op school. Ik geloof dat mijn verbeeldingskracht me een buitenbeentje maakte". Georgina Haynes "werd altijd gezien als een beetje een raar persoon".

In het door hen gecreëerde jongetje Norman herkennen de makers zich allemaal wel een beetje.laika decorDe boodschap van ParaNorman is "dat je er helemaal niet bij hoeft te horen. Soms zijn onze grootste kwaliteiten juist dat wat ons vreemd, afwijkend of uniek maakt. We zijn allemaal een beetje de eigenaardigheden van de maatschappij. Maar wat we allemaal gemeen hebben is dat we goede vakmensen zijn. We zijn heel intens betrokken met wat we doen en we zijn ook echt goed in wat we doen".

De Laika-leden leven de dromen die ze hadden toen ze opgroeiden: "Dat je gewoon jezelf kan zijn, en dat je mee kan in de wereld, en geaccepteerd wordt. De gaven die we hebben en die ons juist onderscheiden van de massa, maken het mogelijk dat we iets unieks kunnen bijdragen aan de wereld".

De bijna tweeënhalve minuut durende video You don't become a hero by being normaal is vertaald door Vrije denkers: Je wordt geen held door normaal te zijn en maakt onderdeel uit van de serie Nieuwe perspectieven op werken. Het team van Vrije denkers helpt organisaties bij de snelle veranderingen van onze tijd.

De website van Laika is: www.laika.com

Gerelateerde video

Laat een reactie achter

Als u reeds lid bent van beroepseer, dient u eerst in te loggen om te kunnen reageren.

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design