header2

citaat jacques wallage


 

zondag, 12 januari 2014 17:59

Beroepsinteger leren handelen bij het zakendoen

Beoordeel dit artikel
(12 stemmen)

margreeth kloppenburg 2Margreeth Kloppenburg is adviseur in de zakelijke dienstverlening. Ze schreef boeken als Hoera, een conflict, Leve het verschil en Eerlijk scoren. Voor dat laatste boek interviewde zij professionals over hun dilemma's en de spanning die zij ervaren tussen targets halen en integer willen handelen voor de klant. Zij was verbaasd over die spanning, want zij gelooft dat als je zuiver en in teger handelt, de winst vanzelf volgt.

Momenteel is Kloppenburg bezig met een promotie-onderzoek om meer inzicht te krijgen in de ethiek van het zakendoen, hoe professionals beroepsinteger leren handelen en dan met name binnen de accountancy.
Vraag waarop ze een antwoord zoekt is bijvoorbeeld: hoe kun je ervoor zorgen dat mensen met een bepaalde vakkundigheid overeind blijven en ook nog met plezier hun werk doen?
In onze samenleving blijkt er grote behoefte te zijn aan een "nieuwe professional" die zijn rug recht weet te houden. Tegelijkertijd stelt Kloppenburg de vraag of het zinvol is om ethiek en moraliteit in een mal te gaan gieten, gelet op het snel veranderende spëelveld. Kloppenburg spreekt de professionals het liefst individueel aan. Ze wil hen aan het denken zetten met vragen als: wat voor professional wil je nu eigenlijk zijn? Hoe overleef je in een steeds veranderende samenleving? Heb je wel het beste met de ander voor? Met je klant? Je collega. De maatschappij?"

 

Gerelateerde video

Laat een reactie achter

Als u reeds lid bent van beroepseer, dient u eerst in te loggen om te kunnen reageren.

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design