header2

Inloggen

vrijdag, 06 oktober 2017 09:00

Optimisme is HOT: Appie el Massaoudi en zijn jongens van de Haagse markt geven voorstelling in Koninklijke Schouwburg


optimisme is hot 1

Op maandag 9 oktober 2017 vindt er in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag een speciale voorstelling plaats: Optimisme is HOT*). Hoofdpersoon van de voorstelling is Appie el Massaoudi, oprichter van een leer-werkbedrijf voor jongeren van de Schilderswijk en Transvaal in Den Haag. Deze jongeren bouwen gezamenlijk de Haagse Markt**) op en houden hem schoon. Onder Appie’s begeleiding leren zij verantwoordelijk te zijn voor de markt en voor elkaar. Het is een opmerkelijk succes.

Tientallen jongeren per jaar verlaten Appie’s bedrijf vol zelfvertrouwen en met optimisme.

Appie: “We gaan een theatrale avond maken over de Schilderswijk, over mij en het leer-werkbedrijf dat ik run en tegelijkertijd staan de jongens op dat moment ook centraal. We hebben het altijd over de jongens in de wijk maar ik vind dat ze ook een keer zelf aan het woord moeten komen”.
Van de partij zijn op de avond van de voorstelling ook Soumia Abalhaja, drievoudig wereldkampioen kickboksen en zangeres. Zij treedt op met acht kickboksende meiden. Aanwezig zijn eveneens schrijver Abdelkader Benali - hij gaat in gesprek gaat met Appie - en Saman Amini, acteur & muzikant. De Haagse wethouder Boudewijn Revis komt langs en acteurs van Het Nationale Theater ontbreken evenmin; zij zijn van plan een toepasselijke scene te spelen. Onder hen bevindt zich ook actrice Romana Vrede. Zij won in september 2017 de Theo d'or prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol in de de voorstelling RACE van Het Nationale Theater.

De voorstelling begint om 20.15  uur en duurt tot 21.45 uur. Toegangsprijs is € 12,50, Bestellen toegangskaarten en meer info op Het Nationale Theater: www.hnt.nl

Adres: Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3, Den Haag

Noten
*) HOT-avonden: Met de ambitie om van de Koninklijke Schouwburg een gemeenschapshuis te maken, organiseert Het Nationale Theater kunstzinnige avonden rondom thema’s die in haar voorstellingen naar voren komen. Acteurs, dansers, cabaretiers, muzikanten, wetenschappers, politici en ervaringsdeskundigen bieden verschillende perspectieven op eenzelfde thema. Hierdoor wordt het gesprek geïnspireerd en de discussie vermeden. De HOT-avonden zijn er voor nieuwsgierige mensen die in gesprek willen raken.
**) De Haagse markt, gelegen aan de Herman Costerstraat, is vier dagen per week geopend. Het is de grootste onoverdekte warenmarkt in Nederland en behoort tot de grootste markten van Europa.

Zie hieronder de introducite-video tot Optimisme is HOT.

 

Media

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design