header2

Inloggen

Actueel in Beroepseer


jos de blok vpro tegenlicht 15oktober2017 kl

Op dinsdag 17 oktober 2017 is er in Amsterdam een bijeenkomst, een zg. Tegenlicht Meet Up, over Jos de Blok en Buurtzorg: Zorgeloos leven volgens Jos de Blok - Hoe het gedachtegoed van één man de wereld kan veranderen. Via Skype is er vanuit Brazilië contact met Jos de Blok die o.a. ingaat op de groeiende internationale belangstelling voor Buurtzorg.


optimisme is hot 1Op maandag 9 oktober 2017 vindt er in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag een speciale voorstelling plaats: Optimisme is HOT*). Hoofdpersoon van de voorstelling is Appie el Massaoudi, oprichter van een leer-werkbedrijf voor jongeren van de Schilderswijk en Transvaal in Den Haag. Deze jongeren bouwen gezamenlijk de Haagse Markt**) op en houden hem schoon. Onder Appie’s begeleiding leren zij verantwoordelijk te zijn voor de markt en voor elkaar. Het is een opmerkelijk succes.


pofront staking primair onderwijs

Op donderdag 5 oktober 2017 gaan leraren en medewerkers van het primair onderwijs een dag staken.
PO in Actie in samenwerking met de Federatie van Onderwijsvakorganisaties, Algemene Onderwijsbond, de Algemene Vereniging Schoolleiders, CNV Onderwijs en de FNV hebben in de afgelopen maanden opgeroepen te staken voor een eerlijk salaris en een lagere werkdruk:


kunstenaars frederiksoord 4Een groep van twaalf kunstenaars, uit elke provincie een, woont en werkt de hele maand september 2017 in het militair basiskamp Entre Nous in het Drentse Frederiksoord. Zij willen nadenken over de verzorgingsstaat van de toekomst. Hoe gaat die eruit zien?
Artistiek leider Edwin Stolk vertelt in een video van regionale omroep RTV Drenthe:

d ran 17 festival

D'RAN 17 is een nationaal festival van de democratie dat burgers en politici met elkaar wil verbinden. Doel is samenwerken aan een vitale (regionale) democratie. Initiatiefnemer is stichting Twentement die streeft naar “het versterken, het toegankelijk en aantrekkelijk maken van de democratische dialoog tussen burgers, politici, politieke partijen, vrijwilligersverbanden, belangenorganisaties, onderwijs-, onderzoeks- en maatschappelijke instellingen, ondernemers, en media”.


logo goed werk maatschappij gr2De samenleving heeft professionals nodig met intrinsieke motivatie en beroepstrots die zich bekommeren om Goed Werk. Professioneel werken is iets anders dan altijd orders uitvoeren of volgens van boven opgelegde regels handelen. Professionals zijn technisch vakbekwaam en in staat verantwoordelijk te handelen. Dat wil zeggen om te gaan met dilemma's en botsende verantwoordelijkheden. Ze zijn begaan met hun werk en de resultaten daarvan.
Stichting Beroepseer zette in 2015 een nieuwe poot onder haar activiteiten, de Goed Werk Maatschappij, met als doel het concreet en praktisch begeleiden en ondersteunen van professionals op de werkvloer door middel van de Goed Werk-aanpak.


omslag het kleine alternatief voor  de zorg 2Voor één keer houdt Stichting Beroepseer een kortingsactie op haar best verkopende boek: Het kleine alternatief voor de zorg - Humaniteit boven bureaucratie, een bundel met bijdragen van verschillende auteurs in de vorm van interviews, artikelen, essays, analyses en verhalen van patiënten onder redactie van Jos de Blok, Herman Suichies, Lewi Vogelpoel en Thijs Jansen.

Een recensent schreef dat “de bundel pijnlijk duidelijk maakt dat economisch wensdenken de beroepspraktijk van medici en andere zorgverleners hoofdzakelijk in de weg zit”.


boekhouden2Margreeth Kloppenburg, Thijs Jansen en Hans Duits doen een oproep om deel te nemen aan een onderzoek over de beroepseer van de accountant. Ze zijn een project gestart dat gaat onderzoeken of het voor accountants mogelijk is vanuit beroepseer te werken in een externe omgeving die het liefst alle risico’s wil uitbannen en in toenemende mate het geloof lijkt kwijtgeraakt in zelfregulering door de beroepsgroep.


sander de hosson 2Stichting Beroepseer feliciteert voortrekker Sander de Hosson van harte met de Global Lung Cancer Award! De Hosson is longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. De prijs gaat ieder jaar naar iemand die op een positieve manier in de media aandacht vraagt voor longkanker. De Hosson heeft de prijs gewonnen voor zijn column Daverend slotcouplet die in de bijlage Gezondheid & Co in Dagblad van het Noorden gepubliceerd is op 12 mei 2016.


omslag normalisatieDe komende jaren zal er gewerkt worden aan de ‘normalisatie van de ambtenaren-status’. In de volksmond ‘de normalisatie’. Vanaf 1 januari 2020 is de ambtenaar een ‘gewone werknemer’. Dit is het gevolg van een initiatiefwet van D66 en het CDA. Voor de D66 was de inzet “het vergroten van de mobiliteit tussen de publieke en private sector”. Daarnaast zorgt de aanpassing ervoor dat de ontslagprocedure veranderd kan worden. Het is voor de ambtenaar goed te weten wat er in zijn rechtspositie zal veranderen.

Pagina 1 van 3
Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design