header2

 • omslag goed werk voor academici thumbGoed werk voor academici
  vijf voor twaalf thumbHet is vijf voor twaalf voor de zorgverzekeraar
  jordi lammers thumbZiekenhuiskunst, kort verhaal Jordi Lammers
 • rene kneyber thumb Interview met René Kneyber: 10 jaar Beroepseer
  moraliteit in actie thumbMoraliteit in actie
  logo 10 jaar beroepseer thumb2016: Tien jaar Stichting Beroepseer
 • vrijwillige slavenVrijwillige slaven
  dokter patient thumb3Geef spreekkamer terug aan zorgverleners en patiënten
  omslag het alternatief voor de zorg videocarrouselEvaluatie: 10 jaar marktwerking in de zorg

webshop beroepseer 5Actueel in Beroepseer

 • Corine Korrel nieuwe voortrekker van Beroepseer


  corine korrelStichting Beroepseer heet Corine Korrel hartelijk welkom als nieuwe voortrekker!

  Corine Korrel (1963) is oprichtster van Onderwijs/VMBO On Stage: van rode lap naar rode loper! Directe aanleiding was een televisie-uitzending in 2006 waarin het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs voor de zoveelste keer negatief in beeld kwam: “Steeds als ergens iets vervelends gebeurde, vermeldden de kranten er expliciet bij: die en die vmbo’er had een bushokje vernield. Bij leerlingen van andere scholen stond dat er nooit bij. En ik geloof echt niet dat het daar niet voorkomt. Dit werkt als een rode lap op een stier. Het idee voor VMBO On Stage werd diezelfde avond bedacht”.

  Lees meer...
 • December-actie Beroepseer: 2 boeken voor de prijs van 1


  beroepseer actie 2De verkiezing van Trump en de Brexit illustreren het toenemende populisme in de wereld. Met de Tweede Kamerverkiezingen in zicht is de vraag waar wij in Nederland voor kiezen, populistisch of moreel gezag?

  De Stichting Beroepseer kiest voor moreel gezag. Om deze boodschap te ondersteunen hebben wij een kerstaanbieding. Bij aankoop van het essay Ambtelijk vakmanschapen moreel gezag voor € 19,99, krijgt u een gedrukt exemplaar van de bundel Moraliteit in actie cadeau.

  Lees meer...

Laatste video's

 • Actie 'Hart voor de GGZ' pleit voor een nieuwe GGZ met compassie

  gerrit glasGerrit Glas pleit voor een betere GGZ en roept op de actie Hart voor de GGZ te steunen. Glas is filosoof en psychiater. Sinds 2011 bekleedt hij de Dooyeweerdleerstoel aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2016 is hij benoemd tot de eerste Nederlandse hoogleraar Filosofie van de neurowetenschappen van het VUmc. Hart voor de GGZ is een initiatief van psychiater Remke van Staveren. Zij begon haar actie omdat ze vindt dat de balans tussen hoofd en hart in de zorg zoek is.

  Lees meer...
 • Goed gesproken Jan Terlouw

  gabriel van den brink jan terlouwDe tien minuten durende televisietoespraak van de 85-jarige voormalige politicus Jan Terlouw in het programma De wereld draait door op 30 november 2016 heeft een gevoelige snaar losgemaakt in Nederland. Terlouw maakte een vergelijking tussen de huidige maatschappij en die van vroeger. Met nadruk noemde hij het toegenomen wantrouwen tegen de politiek en tegen elkaar. Dat gebrek aan vertrouwen is volgens hem de oorzaak van het populisme in de wereld. Terlouw deed ook een oproep aan politici om ‘integer’ te zijn: “Wees onkreukbaar, draag uit dat je er bent om het publieke belang te dienen”.

  Lees meer...

Groepsblog

 • Edelman Trust Barometer 2017: Wereldwijd implosie van geloofwaardigheid van instituties verwacht
  De Edelman Trust Barometer 2017 laat een drastische neergang van vertrouwen zien. Het zeventiende jaarlijkse, wereldwijde onderzoek naar de geloofwaardigheid van overheidsinstellingen, bedrijven, media en non-gouvernementele organisaties laat de grootste daling ooit zien.Het onderzoek vond plaats tussen 13 oktober en 16 november 2016 onder ruim 33.000 mensen in 28 landen. Edelman is een internationaal marketing- en communicatiebedrijf met ook een kantoor in Amsterdam. Het vertrouwen in de media, dat in zeventien landen al laag was, is nog meer gedaald (43 procent). Het vertrouwen in de…
 • Digitalisering en automatisering veroorzaken juist stroperigheid
  Maurits van den Toorn vraagt zich af op Platform O(verheid) wie bezwaren kan hebben tegen risicogericht en effectief werken? Hij laat douaneambtenaar Eelke Renkema aan het woord die weliswaar geen bezwaren heeft maar wel regelmatig ziet dat er in de praktijk van de mooie doelstellingen niet zoveel terecht komt. Digitalisering en automatisering, bedoeld om de efficiëntie te bevorderen, veroorzaken in de praktijk juist stroperigheid. Zijn oplossing is: geef meer ruimte voor individueel menselijk handelen. Renkema is vele jaren wapendrager geweest bij de ‘groene dienst’, zoals…
 • Oproep van actiecomit√© Het Roer moet om aan de politieke partijen: Samen dapper voor de zorg
  Het actiecomité Het Roer Moet Om daagt de politieke leiders uit zich uit te spreken over concrete keuzes in de zorg en vraagt aan betrokkenen hun steun te betuigen door ondertekening van de oproep Samen dapper voor de zorg van 12 januari 2017. OproepGratis zorg bestaat niet, keuzes zijn onontkoombaar. Het is aan u, politieke leiders van Nederland, om zonder dralen kenbaar te maken waar uw partij voor staat. Rupsje-nooit-genoeg in verkiezingstijd en schraalhans in regering en parlement is kinderachtig. Verantwoorde keuzes houden de zorg…

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design