header2

 • steven de waal thumb 8Steven de Waal - Interview
  artikel5 thumbDe beroepseer van de accountant
  arre zuurmond 4Interview met ombudsman Arre Zuurmond
 • jordi lammers thumbReddingswerker, door Jordi Lammers
  overheid burgers onderdanen thumb3Een overheid voor burgers of voor onderdanen?
  hoogtijd politie thumb 3Hoogtijd voor nieuwe besturingsfilosofie bij politie
 • vrijwillige slavenVrijwillige slaven
  omslag goed werk voor academici thumbGoed werk voor academici
  jubileumbundel tien jaar stichting beroepseer3 thumbTien jaar Stichting Beroepseer 2006 - 2016

webshop beroepseer 5Actueel in Beroepseer

 • Uitnodiging symposium 18 april 2018 - Stichting Beroepseer - KHMW


  symposium waarheidsvinding 2 Waarheidsvinding als ambacht - De feitenvrije wereld en het alternatief van beroepseer

  ‘Wetenschap is ook maar een mening’. Het onderscheid tussen feiten en meningen lijkt steeds vager te worden in het publieke debat, de politieke arena en de media. Deskundigheid op basis van (wetenschappelijke) kennis neemt af aan betekenis doordat zij in toenemende mate als mening wordt bestempeld.

  Lees meer...
 • Stichting Beroepseer lanceert Alternatieven-kabinet onder leiding van Jos de Blok

  logo beroepseer klein
  Stichting Beroepseer heeft het initiatief genomen voor de oprichting van het Alternatieven-kabinet. De oprichtingsvergadering van het kabinet vond plaats op 10 januari 2018. Het Alternatieven-kabinet, onder leiding van Jos de Blok, bestaat uit professionals uit diverse beroepsgroepen die hun eigen kennis, ethiek en ervaring en die van andere professionals inzetten om tot duurzame alternatieven te komen.

  Lees meer...

Laatste video's

 • Vlaamse leraar Koen Timmers genomineerd voor internationale Global Teacher Prize

  koen timmers thumbKoen Timmers uit het Belgische Hasselt heeft grote kans verkozen te worden tot de beste leraar ter wereld. Hij is genomineerd als een van de tien leerkrachten die in aanmerking komen voor de Global Teacher Prize 2018. De prijs wordt jaarlijks uigereikt aan een ‘buitengewone leerkracht die een opmerkelijke bijdrage aan zijn of haar beroep heeft geleverd’, door de in Dubai gevestigde Varkey GEMS Foundation. Aan de onderscheiding is een prijs verbonden van een miljoen dollar.
  De Global Teacher Prize wil voor het onderwijs doen wat de Nobelprijs doet voor de wetenschap, de literatuur en de vrede.

  Lees meer...
 • Nieuw opgericht en van start gegaan: de Ambachtsacademie

  ambachtacademie3Het ambacht heeft de krachten gebundeld. Resultaat is een op 6 februari 2018 van start gegane nieuwe opleidingsstructuur die past bij het ambacht: de Ambachtsacademie.
  Ervaren ambachtslieden, ondernemers uit verschillende ambachtelijke branches, hebben de opleidingen ontwikkeld met ondersteuning van een onderwijskundig bureau. Zij hebben het beroeps- en diplomaprofiel opgesteld waarin is vastgelegd wat je moet ‘kunnen en kennen’, om een vakbekwaam ondernemer te worden.

  Lees meer...

Groepsblog

 • Contract zorgverzekeraar VGZ met GGz-aanbieder BuurtzorgT gesloten op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid
  Bart Kiers van Zorgvisie - site en magazine voor management en beleid in de zorg - meldt dat BuurtzorgT voor het eerst een contract heeft afgesloten met een zorgverzekeraar voor het geven van gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg (GGz) aan patienten in de wijk. BuurtzorgT biedt tweedelijns-GGz op een radicaal andere manier aan. Niet in klinieken, maar bij mensen thuis.Het contract is gesloten met zorgverzekeraar VGZ. Volgens BuurtzorgT en VGZ is het een uniek contract omdat het is gebouwd op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid. Beide zeggen…
 • Online cursus in vijf afleveringen over vernieuwing lokale democratie
  Kennisplatform OMOOC*) - voor overheidsmanagers, professionals en bestuurders - is op 13 februari 2018 van start gegaan met de mooc Vernieuwing lokale democratie. Een mooc is een zogeheten massive open online course, ofwel een cursus die gratis op internet wordt gegeven en waaraan iedereen kan deelnemen. Het doel van deze mooc is ambtenaren, wethouders, raadsleden en gemeentesecretarissen te inspireren en inzicht te bieden om nieuwe invulling te geven aan de lokale democratische samenleving. In maart 2018 wordt het programma Democratic Challenge van het ministerie van…
 • Tijd voor een 'witte staking'. Om roofbouw op wetenschappelijk personeel aan de universiteit te stoppen
  Ingrid Robeyns, hoogleraar Ethiek aan de Universiteit van Utrecht was zondag 11 februari 2018 te gast in het televisieprogramma Buitenhof om over de kwaliteit van de universiteiten te praten. De concrete aanleiding was de aandacht in landelijke media voor discussies die in de wereld van de universiteit spelen, waaronder de ontslagbrief van Eelco Runia, universitair docent aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), het wegstemmen van het plan van de RUG om een campus in China te openen, de discussie Engelstalig onderwijs aan de universiteiten, en de…

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design