header2

 • omslag goed werk voor academici thumbGoed werk voor academici
  moraliteit in actie thumbWat sociale voortrekkers gemeenten kunnen leren
  dorien pessers thumb 6Interview met Dorien Pessers: 10 jaar Beroepseer
 • omslag het kleine alternatief voor de zorg 2 thumb Evaluatie: 10 jaar marktwerking in de zorg
  ambtelijk vakmanschap moreel gezag thumbAmbtelijk vakmanschap en moreel gezag
  logo 10 jaar beroepseer thumb2016: Tien jaar Stichting Beroepseer
 • vrijwillige slavenVrijwillige slaven
  rapport oosting twee wilmink 3 thumbLessen uit het rapport Oosting II door Hans Wilmink
  defensieve zorgverlening thumb 3Patiëntenbelang onder druk door spagaat zorgverlener

webshop beroepseer 5Actueel in Beroepseer

 • 1 november: Symposium Goed werk voor academici. Over de beroepseer van wetenschappers


  symposium goedwerk academici beroepseer knawIn september 2016 verscheen het boek Goed werk voor academici*). Op basis van onderzoek concluderen de auteurs dat de toegenomen onderzoekscompetitie heeft geleid tot een academische ratrace. Vermindert dit de kwaliteit van de wetenschap? En is de betrokken wetenschapper tegenwoordig beter af buiten de academie?
  In vervolg op het boek organiseren de Koninklijke Akademie van Wetenschappen (KNAW), het Rathenau Instituut en Stichting Beroepseer in Amsterdam het symposium: Goed werk voor academici. Over de beroepseer van wetenschappers.

  Lees meer...
 • Handen en voeten, kort verhaal door 'writer in residence' bij Beroepseer: Jordi Lammers


  jordi lammersJordi Lammers is voor een jaar ´Writer in residence’ bij stichting Beroepseer. Vandaag publiceren wij zijn eerste verhaal Handen en voeten. Hij gaat voor ons verhalen schrijven over werkende mensen, over mensen die zorg dragen voor de ander en zorg ontvangen. Hoe gaan zij om met de dilemma’s en emoties die daarmee gepaard gaan?

  Begin van Handen en voeten:
  --- Toen de zestienjarige Hirona in een schoonheidsalon ging werken, ontdekte ze eindelijk een talent dat haar klasgenoten ontbeerden: ze kon aan de voeten van haar klanten aflezen hoe ze in hun vel zaten.

  Lees meer...

Laatste video's

 • 'Nee heb je...' Film van Frans Bromet over het belang van het VMBO in de samenleving

  nee heb je bromet 2Hoe verlos je het VMBO van zijn negatieve imago? Niet alleen docenten uit deze onderwijsbranche, maar ook het Ministerie van Onderwijs zijn al jaren bezig het imago te verbeteren. Laten we hopen dat met de nieuwe film van Frans Bromet, getiteld Nee heb je... we onze vooroordelen opzij kunnen zetten en we oog krijgen voor wat het VMBO, het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs nu eigenlijk is.

  Lees meer...
 • De slag om het Maagdenhuis

  de slag om het maagdenhuisDe gevolgen van de Maagdenhuisbezetting houden de gemoederen aan de Universiteit van Amsterdam nog altijd bezig. Inmiddels zit er een nieuw College van Bestuur, een direct gevolg van de acties en bezettingen, en werken verschillende commissies aan voorstellen voor een nieuwe universiteit.
  Tijdschrift Folia reconstrueert in de filmdocumentaire De slag om het Maagdenhuis met alle hoofdrolspelers een jaar van protesten en de bezetting van twee universiteitsgebouwen die uiteindelijk leidden tot de val van collegevoorzitter Louise Gunning.

  Lees meer...

Groepsblog

 • Discussie over wet Normalisering rechtspositie van de ambtenaar. Stemming in Eerste Kamer op 8 november
  Op 8 november 2016 stemt de Eerste Kamer over het initiatiefwetsvoorstel Normalisering van de rechtspositie van de ambtenaar. Binnenlands Bestuur, het platform voor ambtenaren en bestuurders in de overheid, meldt dat het een “spannende finale wordt van een kwestie die al jaren sleept. Als een meerderheid vóór is dan verliezen alle ambtenaren, behalve die van politie en defensie, hun aparte ambtenarenstatus en vallen ze onder het normale arbeidsrecht”. Op de site van De ambtenaar is een discussie gaande over het wetsvoorstel. De ambtenaar is een…
 • De achterkant van de zon, kort verhaal door 'writer in residence' bij Beroepseer: Jordi Lammers
  Jordi Lammers is voor een jaar ´Writer in residence’ bij stichting Beroepseer. Hij schrijft regelmatig voor ons een verhaal over werkende mensen, over mensen die zorg dragen voor de ander en zorg ontvangen. Hoe gaan zij om met de dilemma’s en emoties die daarmee gepaard gaan? Vandaag publiceren wij zijn tweede verhaal De achterkant van de zon. Begin van De achterkant van de zon:--- De praktijk van mevrouw Rozenbloem bevond zich op de tweede verdieping van een door mist omringde galerijflat. Alle appartementen leken op…
  Lees meer...
 • Interview met politieman Bennie Beuvink over 10 jaar stichting Beroepseer, en over de toekomst
  In 2016 is het tien jaar geleden dat stichting Beroepseer is opgericht. In die tien jaar heeft de stichting zich met hart en ziel ingezet om professionals in de (semi-)publieke sector te ondersteunen en te bemoedigen om naar eer en geweten hun werk te kunnen doen.Door middel van publicaties, blogs, video’s, Goed Werk Hub-bijeenkomsten, Beroepseer-ateliers en Goed Werk-trajecten heeft de stichting duizenden professionals bereikt en geïnspireerd.Dit jubileum is een mooie gelegenheid om terug te kijken wat tien jaar Beroepseer heeft opgeleverd en de balans op…

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design