header2

 • boekhouden thumbOproep deelname project beroepseer accountant
  jaap versfelt thumbInterview met Jaap Versfelt over onderwijs
  omslag het kleine alternatief zorg thumbKortingsactie Het kleine alternatief voor de zorg
 • jordi lammers thumb Een prachtige pallia, door Jordi Lammers
  stichting beroepseer het betere antwoord op onbehagen thijs jansen thumbHet betere antwoord op onbehagen
  jubileumbundel tien jaar stichting beroepseer3 thumbTien jaar Stichting Beroepseer 2006 - 2016
 • vrijwillige slavenVrijwillige slaven
  omslag goed werk voor academici thumbGoed werk voor academici
  moraliteit in actie thumbMoraliteit in actie

webshop beroepseer 5Actueel in Beroepseer

 • Goed Werk Maatschappij: Aanbod van vijf diensten


  logo goed werk maatschappij gr2De samenleving heeft professionals nodig met intrinsieke motivatie en beroepstrots die zich bekommeren om Goed Werk. Professioneel werken is iets anders dan altijd orders uitvoeren of volgens van boven opgelegde regels handelen. Professionals zijn technisch vakbekwaam en in staat verantwoordelijk te handelen. Dat wil zeggen om te gaan met dilemma's en botsende verantwoordelijkheden. Ze zijn begaan met hun werk en de resultaten daarvan.
  Stichting Beroepseer zette in 2015 een nieuwe poot onder haar activiteiten, de Goed Werk Maatschappij, met als doel het concreet en praktisch begeleiden en ondersteunen van professionals op de werkvloer door middel van de Goed Werk-aanpak.

  Lees meer...
 • Kortingsactie Beroepseer: 20% korting op Het kleine alternatief voor de zorg


  omslag het kleine alternatief voor de zorg 2Voor één keer houdt Stichting Beroepseer een kortingsactie op haar best verkopende boek: Het kleine alternatief voor de zorg - Humaniteit boven bureaucratie, een bundel met bijdragen van verschillende auteurs in de vorm van interviews, artikelen, essays, analyses en verhalen van patiënten onder redactie van Jos de Blok, Herman Suichies, Lewi Vogelpoel en Thijs Jansen.

  Een recensent schreef dat “de bundel pijnlijk duidelijk maakt dat economisch wensdenken de beroepspraktijk van medici en andere zorgverleners hoofdzakelijk in de weg zit”.

  Lees meer...

Laatste video's

 • MBO-Manifest met 7 speerpunten voor goed beroepsonderwijs krijgt steun bij bestuurders

  het mbo manifest 2Op 22 juni 2017 ondertekende Sarien Shkolnik het MBO-Manifest. Shkolnik is bestuurder van het regionaal opleidingencentrum voor middelbaar beroepsonderwijs, het Graafschap College in Doetinchem. De beroepsvereniging Opleiders MBO - BVMBO - lanceerde in maart 2017 een Manifest dat op 14 juni 2017 overhandigd werd aan het bestuur van de MBO Raad. Het MBO-Manifest bevat een lijst met zeven speerpunten die voor MBO-docenten noodzakelijk zijn voor het geven van kwalitatief goed beroepsonderwijs. De docenten willen bijvoorbeeld afschaffing van de 1.000-urennorm, meer vrijheid voor teams om goed onderwijs te ontwikkelen en meer tijd voor kwaliteit. Het manifest is inmiddels door meer dan tweeduizend docenten/opleiders ondertekend.

  Lees meer...
 • Jelmer Evers over autonomie en vakmanschap van de leraar en een internationaal lerarennetwerk

  jelmer evers 4Leraar en onderwijsactivist Jelmer Evers zet zich al jaren in voor onderwijsvernieuwing en professionele autonomie, zowel op nationaal als internationaal niveau. In plaats van ons alleen maar te richten op cijfers, resultaten, automatisering en standaardisering is het beter ons te concentreren op het vakmanschap van de leraar en het kweken van vertrouwen. Flip the system noemt hij dat, het systeem omkeren waardoor de leraar en zijn professionaliteit in plaats van onderaan, bovenaan de piramidevormige ladder komt te staan.

  Lees meer...

Groepsblog

 • “Hell hath no fury like a teacher scorned”. Kom niet aan mijn taal. Kom niet aan mijn leerlingen
  In het artikel “Hell hath no fury like a teacher scorned”. Kom niet aan mijn taal. Kom niet aan mijn leerlingen, het vierde in een reeks over de eindexamens Frans 2017 dat hier verderop te downloaden is (het is lang), zet ik grondig uiteen wat er mis is aan welke vraag van het herexamen VWO Frans.
  Lees meer...
 • Steeds meer millennials krijgen een burn-out
  De millennial-generatie*) is opgegroeid met het idee dat ze alles kunnen bereiken, als ze maar hun best doen. Vol ambities rennen ze van hort naar her. Fulltime werken, sociale media op peil houden en hordes vrienden onderhouden. De druk van de prestatiemaatschappij is enorm. Het is echter niet goed om altijd maar zo druk bezig te zijn. Op een gegeven moment loop je jezelf voorbij en heb je simpelweg gewoon geen energie meer. Wanneer dit gebeurt spreken we van een burn-out. Een burn-out is een…
 • HAVO Herexamen Frans, slechts 1 echte koe van een fout! Oh la vache!
  De eindexamens Frans zijn sinds twintig jaar hoogst problematisch en daar zijn een heleboel docenten momenteel heel druk mee. Toch is het nu bij het herexamen Havo goed gegaan en het is kies om dat dan ook te vermelden.Het herexamen Frans HAVO was nagenoeg foutloos. Zodanig dat een leerling die in tijdvak 1 een 5,3 haalde nu een 7,1 haalt. Bij de zwaarst mogelijke normering. Dit is ontzettend goed nieuws voor de leerling die Frans in het tweede tijdvak heeft gedaan en ontzettend zuur nieuws…

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design