header2

 • omslag goed werk voor academici thumbGoed werk voor academici
  moraliteit in actie thumbWat sociale voortrekkers gemeenten kunnen leren
  dorien pessers thumb 6Interview met Dorien Pessers: 10 jaar Beroepseer
 • omslag het kleine alternatief voor de zorg 2 thumb Evaluatie: 10 jaar marktwerking in de zorg
  ambtelijk vakmanschap moreel gezag thumbAmbtelijk vakmanschap en moreel gezag
  logo 10 jaar beroepseer thumb2016: Tien jaar Stichting Beroepseer
 • vrijwillige slavenVrijwillige slaven
  rapport oosting twee wilmink 3 thumbLessen uit het rapport Oosting II door Hans Wilmink
  defensieve zorgverlening thumb 3Patiëntenbelang onder druk door spagaat zorgverlener

webshop beroepseer 5Actueel in Beroepseer

 • Jordi Lammers, 'writer in residence' bij Beroepseer, krijgt prijs van Nijmeegse Bibliotheek


  jordi lammers taalenten 2016 klJordi Lammers, sinds september 2016 voor een jaar ‘Writer in residence’ bij stichting Beroepseer krijgt een prijs uitgereikt door Bibliotheek Gelderland Zuid vanwege zijn bijdrage aan de taalcultuur in de regio Nijmegen. Dat is op 25 november 2016 bekend gemaakt door de bibliotheek.

  De prijs wordt voor de derde keer uitgereikt aan TAALenten, mensen die anderen inspireren om zelf te gaan lezen en schrijven. Bijvoorbeeld voorlezers, schrijvers, dichters, laaggeletterden, kortom mensen met een verhaal in de leeftijd van 8 tot 88. Deze onderscheiding wordt uitgebreikt in de hoofdvestiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid: De Mariënburg.

  Lees meer...
 • 29 november bijeenkomst: Twintig jaar Nederlands onbehagen, met Bas Heijne en Gabriël van den Brink


  omslag onbehagen 2

  Dinsdag 29 november 2016 vindt er een bijeenkomst plaats met Bas Heijne en Gabriël van den Brink in Den Haag over Twintig jaar Nederlands onbehagen.
  In september 2016 verscheen het essay Onbehagen. Een nieuw licht op de beschaafde mens van de hand van Bas Heijne, schrijver, essayist, en columnist voor NRC Handelsblad.
  in 1996 verscheen van Gabriël van den Brink het boek Onbehagen in de politiek. Een verkenning van de tijdgeest tegen het einde van de eeuw.

  Lees meer...

Laatste video's

 • I, Daniel Blake of de strijd voor menselijkheid in een kille, verbureaucratiseerde samenleving

  i daniel blake filmDe nieuwste film van de inmiddels 80-jarige Britse regisseur Ken Loach, I, Daniel Blake is winnaar van de Gouden Palm 2016 van het Festival van Cannes - een van de meest prestigieuze filmprijzen ter wereld. De film gaat over de 59-jarige timmerman Daniel Blake uit Newcastle die moet vechten om het hoofd boven water te houden. Hij moest stoppen met werken na een hartaanval en probeert een uitkering te krijgen. Hij wil wel werken, maar hij mag niet van zijn arts. We zien Blake de bureaucratische molen van de overheid instappen die soms alleen op internet te benaderen is en die nooit ophoudt met draaien in een samenleving die bezig is te ontmenselijken.

  Lees meer...
 • Hoe gaat het eraan toe in een verpleeghuis? 24 uur meelopen bij Zorgggroep Groningen

  24 uur bij zorggroep groningenDe afgelopen tijd is er veel te doen over de zorg in de Nederlandse verpleeghuizen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg publiceerde rapporten over de kwaliteit van de zorg, jouralist Hugo Borst schreef in oktober2016 een manifest en Tweede Kamerleden geven aan dat het anders en beter moet. De ouderenzorg is dan ook volop in het nieuws. De vraag die centraal staat is: hoe is het nu écht in een verpleeghuis? Wie wonen daar en hoe gaat het eraan toe?

  Lees meer...

Groepsblog

 • Verpleegkundigen worden het meest vertrouwd, politici het minst, in enquête over beroepen en geloofwaardigheid
  Begin december is de nieuwe Veracity Index 2016 van het Britse onderzoeksbureau van de publieke sector, het Ipsos Mori's Social Research Institute, gepubliceerd. Het blijkt dat slechts 15% van de ondervraagden vertrouwen heeft in politici. Zij vinden dat deze beroepsgroep niet erg geloofwaardig is. Wie dat wel is zijn de verpleegkundigen. Zij staan op nummer 1 van de lijst van 24 beroepen, gevolgd door artsen, leraren, rechters en wetenschappers.Journalisten komen wat geloofwaardigheid betreft, net als politici, er niet goed van af. Zij staan op de…
 • Wet normalisering rechtspositie ambtenaren is een lege, overbodige wet, èn een gemiste kans
  Op 8 november 2016 heeft de Eerste Kamer de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren aangenomen. Met die wet verliezen alle ambtenaren, behalve die van politie, defensie en rechterlijke macht, hun aparte ambtenarenstatus en vallen zij onder het normale arbeidsrecht. Een aantal wetenschappers van het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden noemt de nieuwe wet ‘een lege wet’: Mr. dr. Gerrit Dijkstra, prof. dr. Frits van der Meer en prof. dr. Alexander de Becker. Ze plaatsen bij deze initiatiefwet een aantal kanttekeningen, gepubliceerd in De Hofvijver, nieuwsbrief…
 • Jonge professionele accountants willen hun eigen toekomst bepalen
  Jonge professionele accountants - Young Profs - willen op de ledenvergadering van de Nederlandse Beroepsorganisatie van accountants NBA van 19 december 2016 een amendement indienen om een permanente zetel te krijgen in de ledenraad. Arthur van Bemmel, voorzitter van de NBA Young Profs en werkzaam bij KPMG, schrijft dat de jonge generatie accountants haar eigen toekomst moet kunnen bepalen. Hij doet op de site van de NBA een oproep aan de leden om de Young Profs daarin bij te staan en een handtekening te plaatsen.…

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design