header2

 • stop rom thumb5Teken de petitie
  vijf voor twaalf thumbHet is vijf voor twaalf voor de zorgverzekeraar
  omslag goed werk voor academici thumbGoed werk voor academici
 • jordi lammers thumb Ziekenhuiskunst, kort verhaal Jordi Lammers
  moraliteit in actie thumbMoraliteit in actie
  logo 10 jaar beroepseer thumb2016: Tien jaar Stichting Beroepseer
 • vrijwillige slavenVrijwillige slaven
  dokter patient thumb3Geef spreekkamer terug aan zorgverleners en patiënten
  omslag het alternatief voor de zorg videocarrouselEvaluatie: 10 jaar marktwerking in de zorg

webshop beroepseer 5Actueel in Beroepseer

 • Erik van Zuidam uitgeroepen tot Rijnlander van het Jaar 2017. Van harte gefeliciteerd!

   
  erik van zuidam rijnlander van het jaar

   

   

   

   

   

   

   

  “Het is hem gelukt. Een absoluut unicum. Erik van Zuidam is de allereerste Rijnlander van het Jaar. De eerste in een nog lange reeks, die met hem begint. De prijs bestaat uit een Rijnland wisseltrofee in de vorm van een authentiek stukje Limes, alsmede een ingelijste oorkonde”.

  Lees meer...
 • Bijeenkomst in Leiden over Universitaire competitiecultuur en loopbaanperspectieven voor academici


  wat bezielt de universiteit leiden 2Biedt academisch werk tegenwoordig nog voldoende carrière-perspectief, constructieve werkrelaties met collega’s en de mogelijkheid om je talenten breed in te zetten? Drie presentaties en gesprekken daarover op de Studium Generale-bijeenkomst in Leiden op dinsdag 14 februari 2017.

  Heeft toegenomen onderzoekscompetitie geleid tot een academische ratrace? Vermindert dit de kwaliteit van de wetenschap? Moeten we rivaliteit temperen en meer inzetten op samenwerking en gemeenschapsvorming? En is de betrokken wetenschapper tegenwoordig beter af buiten de academie?

  Lees meer...

Laatste video's

 • Hoe wakkeren wij de juiste motivatie aan voor het leveren van topprestaties?

  gerald weltevreden 2Gerald Weltevreden vertelt in een internetcollege wat de beste aanpak is voor een kind om topsporter te worden. Weltevreden is sportpsycholoog en zelf topsporter geweest in kanovaren. Sinds 2010 is hij hoofd van de masteropleiding Sport- en prestatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Onderwerp van zijn onderzoek is achterhalen waar de motivatie van topsporters door wordt bepaald.
  Wat Weltevreden vertelt geldt voor een deel ook voor mensen die hun werk goed willen doen en willen presteren in hun beroep. Waar komt de motivatie vandaan, en hoe hou je die vast? Hoe wakker je de juiste motivatie aan als je topprestaties wilt leveren?

  Lees meer...
 • Rebecca MacKinnon: We kunnen terrorisme bestrijden zonder onze democratie prijs te geven

  rebecca mackinnon thumbDe Amerikaanse Rebecca MacKinnon is groot voorvechtster van internetvrijheid. In haar TED-lezing*) vertelt ze over de kans dat we de strijd tegen extremisme en demagogie verliezen als we het internet en de media gaan censureren. Daarmee verliezen we ook democratische waarden. Volgens haar zijn versterking van encryptie van digitale communicatie en activisme middelen om terrorisme te bestrijden.

  Lees meer...

Groepsblog

 • Verslag van debat over Nationale Politie in De Balie te Amsterdam
  Op zondag, 12 februari 2017, vond in De Balie te Amsterdam, op initiatief van de Stichting Maatschappij & Veiligheid (SVM), het debat over de Nationale Politie (NP) plaats. De NP lag de afgelopen jaren geregeld onder vuur en dat was reden genoeg om deze bijeenkomst te organiseren. De Balie reflecteerde deze middag, onder leiding van dagvoorzitter Lennart Booij, met verschillende hoogleraren, burgemeesters, politici en politiemensen zelf op de politie, haar twee taken – handhaving openbare orde en opsporing – en de balans tussen die twee…
 • Actievoerende thuiszorgmedewerkers behalen historische overwinning
  Na jarenlang actie voeren in heel Nederland en de politiek wijzen op hun verantwoordelijkheden, lijkt er nu een einde gekomen te zijn aan de race naar beneden in de thuiszorg. Vandaag bekrachtigde het kabinet de Algemeen Maatregel van Bestuur (AMvB) die regelt dat gemeenten reële en eerlijke tarieven voor de thuiszorg moeten hanteren. “Een historische overwinning voor al die actievoerende thuiszorgmedewerkers”, zegt Cihan Lacin van FNV Zorg & Welzijn: “FNV heeft jarenlang samen met duizenden medewerkers gestreden tegen deze race naar de bodem. Bij elke…
 • Het achterhoofd, kort verhaal door Jordi Lammers, 'writer in residence' bij Beroepseer
  Jordi Lammers is voor een jaar ´Writer in residence’ bij stichting Beroepseer. Hij schrijft regelmatig voor ons een verhaal over werkende mensen, over mensen die zorg dragen voor de ander en zorg ontvangen. Hoe gaan zij om met de dilemma’s en emoties die daarmee gepaard gaan? Vandaag publiceren wij zijn vierde verhaal, Het achterhoofd. Begin van Het achterhoofd:--- Een kleine rode zon boven het water. De ochtend ontvouwt zich als een koorlied. Langzaam, geluid na geluid, bouwt de samenzang zich op. Eerst horen we het…

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design